Snacco UB – Frogn videregående skole

Hver dag kastes det over 300 000 brød i Norge! – vi i Snacco UB har funnet den perfekte løsningen. Ved å forvandle overskuddsbrød til sprø, smakfulle og bærekraftige snacks, reduserer vi matsvinn og skaper en ny måte å nyte snacks på!

Hver dag skjer det samme: tusenvis av brød havner rett i søpla. Perfekt spiselige, men likevel kastet. Vi i Snacco UB så dette problemet og stilte oss et spørsmål – hva om vi kunne gi brødet en ny sjanse?

I stedet for å la dem gå til spille, bestemte vi oss for å forvandle dem til noe nytt, noe sprøtt, smakfullt og bærekraftig. Gjennom testing og utvikling fant vi den perfekte måten å gi gammelt brød nytt liv – som deilige snacks du kan nyte med god samvittighet.

Hver pose med Snacco er en liten seier mot matsvinn. Et bevis på at det som blir sett på som «ubrukelig», faktisk kan bli til noe helt unikt. Sammen kan vi gjøre en forskjell – én sprø bit om gangen!

Snacco

Deltakere i bedriften

Thörstur Brage Bjørnsson

Lucas Svensson

Lucas Midtun

Lukas Burud

Leon Legesse

Lourdes Pent Østreng

Kontaktpersoner

Daglig leder i bedriften

Ansvarlig lærer

Fylkeskontakt


Nyttige linker

https://www.tiktok.com/@snacco.ub

1 I0 A7246
1 I0 A7256
1 I0 A7266
1 I0 A8515
1 I0 A8528
1 I0 A9906