Knekkis med tang & tare UB fra Senja videregående skole
Knekkis med tang & tare UB benytter seg som navnet tilsier av tørket tang som ingrediens i sine utsøkte knekkebrød. Med de velsmakende godbitene kvalifiserte ungdomsbedriften til NM-deltakelse i kategorien "jord-fjord-bord". Her skal de representere Troms og vise fram sitt egetutviklede produkt.
"På grunn av økende verdensbefolkning vil det i framtiden være nødvendig å finne flere uutnyttede matressurser. Vi vil øke folks bevissthet om ressursene i havet i Norge, og fokuserer på tang som vi tørker og baker knekkebrød av."
Ungdomsbedriften tilbyr knekkebrød med forskjellige typer tang og tare, men for det meste knekkebrød basert på blæretang. De lover et næringsrikt måltid med produktet "knekkis med tang & tare" og garanterer en umami smaksopplevelse.
"Vi ønsker å gjøre folk mer bevist på at vi kan ta opp mer næring fra havet enn det vi allerede gjør. Tang er noe som brukes svært lite, derfor bruker vi tang i knekkebrødene våre. Vi vil at flere ressurser fra havet skal tas i bruk!" skriver ungdomsbedriften i forretningsplanen sin.
Ta gjerne en titt på Facebook-siden til Knekkis med tang & tare UB
Daglig leder i Knekkis med tang & tare UB:
Emilie Thorsen
e-post: emilie.adrianne25@gmail.com
telefon: 41677430
Økonomiansvarlig:
Ida Magnussen
Ansvarlig lærer:
Barbro Straumsnes
e-post: barbro.straumsnes@tffk.no
telefon: 95884483
Kontaktperson i Ungt Entreprenørskap:
Maria Gudmnundsen
e-post: maria.g@ue.no
telefon: 92466935