Meld på elevene dine til økonomiprogrammer for ungdomsskole og VGS

Ungt Entreprenørskap Arktis, i samarbeid med Sparebank1 Nord-Norge, åpner nå påmeldingen til to spennende økonomiprogrammer tilpasset til elever i ungdoms- og videregående skole: Økonomi og Karrierevalg, og ØkonoMIN. Målet med programmene er å gi elevene grunnleggende kompetanse i personlig økonomi, bevisstgjøre elever om økonomiske valg og bidra til at de blir rustet til å styre sin økonomiske fremtid på en bærekraftig måte.

Okono MIN Alesund nettside

🔵 Hva er Økonomi og Karrierevalg?

Økonomi og Karrierevalg er et omfattende opplæringsprogram som kombinerer karriereveiledning med opplæring i personlig økonomi. Programmet består av to hoveddeler:

  • Karriereveiledning: Læreren på skolen gjennomfører karriereveiledningen ved hjelp av Ungt Entreprenørskap sitt elektroniske opplæringsprogram. Elevene får tilgang til opplæringsvideoer som hjelper dem med å utforske ulike karrierevalg basert på deres interesser og ferdigheter.

  • Personlig økonomi: Etter gjennomføringen av karriereveiledningen, vil SNN besøke skolen eller invitere elevene til en lokal bankfilial. Besøket vil vare i to klokketimer, hvor elevene får innsikt i viktige økonomiske temaer som budsjettering, sparing, lån og økonomisk planlegging. SNN legger opp til praktiske oppgaver som elevene kan løse ved hjelp av telefon, Ipad eller PC.

Praktisk informasjon:

  • Gjennomføringsperiode: Programmet vil bli gjennomført i perioden november 2024 til mars 2025. Skolene kan sende inn ønsker om når de ønsker å gjennomføre programmet, og Ungt Entreprenørskap vil gjøre sitt beste for å imøtekomme disse ønskene.
  • Anbefaling: Det anbefales at hver skole sender inn en felles påmelding for alle klasser som ønsker å delta.

🟠 Hva er ØkonoMIN?

ØkonoMIN er et spennende og lærerikt program som gir VG2-elever grunnleggende kompetanse i personlig økonomi, og påmeldingen for skoleåret 2024/25 er nå åpen! Ungt Entreprenørskap Arktis, i samarbeid med Sparebank1 Nord-Norge, tilbyr dette programmet for å bevisstgjøre elever om økonomiske valg og bidra til at de blir rustet til å styre sin økonomiske fremtid på en bærekraftig måte.

ØkonoMIN gir elevene en hands-on opplevelse av hvordan personlig økonomi fungerer i praksis. Gjennom programmet får elevene mulighet til å sette opp egne personlige budsjetter i en kalkulator, der målet er å kjøpe egen bolig.

Hovedpunktene i programmet inkluderer:

  • Yrkesvalg og inntekt: Elevene velger et yrke og får oppgitt en realistisk årslønn basert på yrkesvalget.
  • Budsjettering: Basert på inntekten, må elevene ta økonomiske valg som påvirker deres daglige forbruk, sparing, lån og boligkjøp.
  • Balansere budsjettet: Elevene skal sørge for at budsjettet går i balanse, slik at de kan oppnå drømmen om å kjøpe egen bolig innen rimelig tid.
  • Refleksjon og diskusjon: Etter at budsjettet er satt opp, reflekterer elevene over sine valg og deltar i plenumssamtaler om kostnader, forbruk og hva slags handlingsrom de ulike valgene gir.

Praktisk Informasjon

  • Påmeldingsfrist: 6. september 2024
  • Anbefaling: Det anbefales at skolen sender inn en felles påmelding.

ØkonoMIN gir elevene viktig innsikt i personlig økonomi, samtidig som de får verktøyene de trenger for å gjøre bevisste og ansvarlige økonomiske valg. Meld dere på nå og gi elevene deres en verdifull start på veien til økonomisk uavhengighet!

Portrettbilde Raija 23
Raija Eliassen Wirkola
Prosjektleder, grunnskole Vest-Finnmark