Ungdom fra Nord-Troms har løsningen på hvordan det lokale reiselivet kan redde sommeren
Ordføreren i Nordreisa Kommune, Hilde Nyvoll åpnet dagens Innovasjonscampen på Storslett VGs. Foto: Ungt Entreprenørskap Troms
111 ungdommer fra Storslett VGs fikk bryne seg på flere spennende problemstillinger fra blant annet Lerøy Aurora og Kvænangen Næringsfabrikk.
"Det å omstille seg, finne nye løsninger på eksisterende produkter og tjenester, samt at dette igjen blir tilrettelagt for arbeidsplasser i Nord-Troms, er viktig. Det at ungdom på Storslett kan være med å påvirke dette under dagens Innovasjonscamp, gjør meg både glad og stolt."
Reiseliv har vært en av satsingsområdene i Nord-Troms de siste årene, og mange nye bedrifter har kommet til og satset stort. Corona-viruset har nå satt en stopper for alle utenlandske gjester inn til regionen og bedriftene må satse på norske gjester for å overleve. Med begrensede muligheter for å reise ut av landet vil de aller fleste nordmenn feriere i eget land i år, men Nord-Troms er ikke et prioritert reisemål for nordmenn på Norgesferie. Dette er ikke unikt for vår region og flere små regioner rundt omkring i Norge slåss nå om oppmerksomheten til nordmenn som skal på ferie. Kvænangen Næringsfabrikk ga flere av ungdommene denne problemstillingen, der spørsmålet var hvordan de skulle hjelpe reiselivsbedrifter med å få flere nordmenn til å feriere i Nord-Troms.
Vinnergruppen "Reiseliv Nord-Troms" vil starte opp en bedrift som satser på luftballong, paragliding og fjellklatring. I tillegg til å hjelpe å markedsføre andre bedrifter i Nord-Troms med strikkhopp, kano og elvebåter. De begrunnet med at dette er nytt og kombinerer flere spennende aktiviteter som ikke ellers finnes i Nord-Norge. Basert på bakgrunnsinformasjon og fakta fant de også ut at eksotiske opplevelser er tiltrekkende og ville derfor tilby tjenester i denne kategorien.
Kanskje dette kan gi inspirasjon til den lokale reiselivet i Nord-Troms?
Vinnergruppa: Arne Edvin Mikkelsen, Jonas René Johansen, Anastasia Zgurovskaja, Mathea Laurine Lyngstad, Marielle Olsen og Mathilde Christine Eriksen
"Innovasjonscamp lar elevene få bryne seg på aktuelle problem fra egen region, og det er kjempe spennende å få møte de som faktisk skal løse og leve med disse i framtiden. For oss fra næringslivet er det ekstremt viktig å vise at vi bryr oss om de unge og ikke minst vise de at deres tanker og ideer faktisk betyr noe for oss."
"Ungt Entreprenørskap Troms setter stor pris på at det lokale næringslivet i Nord-Troms stiller opp for framtidens innovatører, deriblant Lerøy Aurora og Kvænangen Næringsfabrikk. Reiselivet i Nord-Norge står nå med begge beina i en stor utfordring, der det er utrolig viktig at de som skal jobbe i Nord-Troms får lov til å være med på å bistå med kreative og innovative løsninger. Det å jobbe med entreprenørskap når verden støter på så store utfordringer som nå, for de finnes, er ekstremt viktig."
En Innovasjonscamp gir ungdommer et reelt oppdrag et reelt oppdrag med en definert problemstilling som de skal presentere en løsning på innen et avgrenset tidsrom. Oppdraget blir gitt av en bedrift eller organisasjon fra privat eller offentlig sektor. Ungdommene jobber med oppdraget i grupper og presenterer løsningene for en jury, som kårer en vinner ut ifra gitte kriterier. Samarbeid med lokalt arbeids- og næringsliv er sentralt i en Innovasjonscamp. Den eksterne oppdragsgiveren gir elevene den bakgrunnsinformasjonen de trenger for å løse utfordringen de får presentert.