Ungdomsbedrift fra Kirkenes kjenner på smaken av suksess
Det var hett på kjøkkenet i Kirkenes under forrige ukes kokkekamp. Fire Ungdomsbedrifter konkurrerte, men det var FraNord UB fra Kirkenes videregående skole som tok seieren på hjemmebane under Matuka 2021.
F.v.: Preben Andre Sandnes, Caroline Louise Johansen og Beatriz Alexandra Da Silva Rodrigues fra FraNord UB.
Fire Ungdomsbedrifter fra matfagslinjene på videregående skoler i Alta, Hammerfest og Kirkenes deltok i årets matprosjekt. Matuka 2021 var den første delen av matprosjektet, og besto av en uke full av kreativ og innovativ kokkelering på kjøkkenet på Kirkenes videregående skole. Mot slutten av uka møttes ungdomsbedriftene for kokkekamp.
Lokale råvarer ble brukt til å framstille en treretters meny som ble servert til en sulten jury. Juryen lot seg imponere over det høye nivået elevene leverte under kokkekampen, og selv om det var en meget jevn og spennende kamp hvor få poeng skilte ungdomsbedriftene, måtte juryen komme frem til en vinner. Seierherrene ble FraNord UB fra Kirkenes videregående skole.
Vinnermenyen:
Forrett: Tomé-Tomat – Tomatsuppe toppet med garnityr av skivet Toméost og hvitløkschips.
Hovedrett: Røyeravioli – Finnmarksrøye servert med sukkerglasserte grønnsaker og bechamelsaus.
Dessert: Multebombe – Creme bruleé med multer og multeknekk.