12. Jord-fjord-bord-prisen
Ungdomsbedrifter som jobber med forvaltning, foredling eller mattilberedning fra utdanningsprogrammene Naturbruk og Restaurant- og matfag kan delta i denne konkurransen.
Juryen vil gjøre en helhetsvurdering på bakgrunn av følgende kriterier:
- Ungdomsbedriften skaper verdier innenfor landbruk- og matsektoren i Norge på en bærekraftig måte.
- Ungdomsbedriften tilbyr et kvalitetsprodukt (vare/tjeneste) som det er behov for i markedet i dag og i framtiden.
- Ungdomsbedriften har samarbeidet godt med arbeid- og næringsliv.
- Ungdomsbedriften ivaretar helse, miljø og sikkerhet for seg selv og sine kunder.
Juryen vil vurdere de tre fagområdene (jord, fjord, bord) hver for seg:
- Jord: Produksjon og salg av råvarer fra jordbruk i Norge (inkludert dyrehold).
- Fjord: Produksjon og salg av råvarer, samt ferdige varer til servering med utgangspunkt i sjø og innsjø.
- Bord: Matopplevelser og spiselige produkter som er klare til servering.
Skriftlig materiell som sendes inn ved påmelding:
- En kort beskrivelse (maks 2 A4-sider) i PDF-format som inneholder:
- Navn på konkurransen «Jord-fjord-bord-prisen».
- Navn på ungdomsbedriften, skole og utdanningsprogram.
- Telefonnummer og e-postadresse til en kontaktperson i ungdomsbedriften.
- Kort beskrivelse av forretningsideen.
- Informasjon om kriteriene over.
- Legg gjerne inn skisse eller bilde av varen/tjenesten.
Juryen vurderer på bakgrunn av innsendt materiell samt intervju med ungdomsbedriften på mesterskapsdagen.
Jord-fjord-bord-prisen
Se denne filmen for mer informasjon om kategorien, inkludert eksempler på tidligere forretningsideer.