BANANZA UB - Brønnøysund vgs

Visste du at det blir kastet over 140 000 bananer hver eneste dag bare i Norge?

Vi i Bananza UB ønsker å bidra til å redusere matsvinn, derfor har vi utviklet et bærekraftig produkt som kan brukes som erstatning for mel i bakst og kakeproduksjon.

Bananza mel

Produktet vårt er et bananmel som er 100% glutenfritt og har lav glykemisk indeks. Melet er er fiberrikt og naturlig søtt. På vår nettside legger vi ut oppskrifter bananmelet egner seg til, og med dette får ungdomsbedriften vår både ha fokus på produktutvikling, men også på kokkefaget.

_______________________________________

Vi får overmodne bananer fra alle lokalbutikkene i Brønnøysund, dette er råvarer som ellers ville blitt kastet, og som da ikke utgjør noen kostnad for oss. Bananene blir tørket under strenge hygieniske forhold og deretter malt opp til bananmel. Gjennom samarbeid med lokale bedrifter og et sterkt fokus på bærekraft, kan vi nå tilby et helsefremmende produkt, som smaker veldig godt!


LOKAL INNOVASJON OG VERDISKAPING

Bananmelproduksjon er fortsatt en nisjeindustri sammenlignet med den enorme mengden bananer som produseres og konsumeres. I butikkhyllene i Norge finner man bananmel stort sett bare på helsekost. Prisen er høy, og det blir ikke brukt bananer som ellers ville blitt kastet. Det brukes derimot ofte grønne umodne bananer, for å få melet så hvitt som mulig.

Produksjonen av bananmel er mest utbredt i land med høy bananproduksjon. Nå introduserer vi i Bananza UB produksjon i Brønnøysund – en liten by i hjertet av Norge, med et stort hjerte for matkultur og entreprenørskap i skolen.

"Gul er det nye grønn!"
Bananza-Aurora
Bananza mel hvit

BÆREKRAFTBANANZA

Økonomisk bidrar vi til kostnadsreduksjon ved å utnytte bananer som ellers ville blitt kastet

Sosialt tilbyr vi et sunt og glutenfritt alternativ, med lav glykemisk indeks, noe som gjør det tilgjengelig for flere mennesker, inkludert de med glutenintoleranse, allergier eller helseutfordringer

Miljømessig hjelper vi med redusere matsvinn og arbeide for en mer bærekraftig fremtid gjennom ansvarlig ressursbruk

"Bananza UB har kastet seg over et globalt samfunnsproblem - et vi alle vet om, men få faktisk klarer å gjøre noe med! Dette er ungdommer som ikke bare har tenkt godt, men gjennomført godt! Vi lot oss imponere av et helhetlig konsept som oser profesjonalitet. Dette er ikke bare en ungdomsbedrift, dette er starten på noe større!"
Jury på Fylkesmesterskapet i Nordland

PÅ NM DELTAR BANANZA UB I FØLGENDE KONKURRANSER

Bananza UB logo


  • Beste ungdomsbedrift
  • Bærekraftprisen
  • Beste salgsbedrift - i samarbeid med Nova Spektrum
  • Beste yrkesfaglige bedrift - i samarbeid med Eikmaskin
  • Innovasjonsprisen - i samarbeid med Virke

Bananza UB 2

BANANZA UB BESTÅR AV

Aurora S.Orvik (daglig leder)
Karina O.Bergersen (kommunikasjonsavarlig)
Birger Brevik
(økonomiansvarlig)
Alvilde Johansen
(markedsføringsansvarlig)
Olav Tversland
(personalansvarlig)
Serine Sørnes (produksjonsansvarlig)

Rainer, Laila, Jonas, Eirik og Konrad (produksjonmedarbeidere)


"Oppdag en verden av smak hos BananzaUB fra Brønnøysund! Vi er stolte av å være en ungdomsbedrift som spesialiserer seg på bananmelbaserte produkter. Vår lidenskap for kvalitet og innovasjon skinner gjennom i alt vi gjør. Våre kreative oppskrifter og nøye utvalgte ingredienser garanterer en uforglemmelig matopplevelse. Prøv de og smak forskjellen – vi lover at du vil bli begeistret!"
Bananza UB

KONTAKTPERSONER

Aurora Orvik, daglig leder i Bananza UB - mob: 477 07 819

Christian Niermann, UB-lærer Brønnøysund vgs - mob: 468 41 704

Ungt Entreprenørskap Nordland

IMG 2120 NY
Torun Antonia Hansen
Pedagogisk fagansvarlig - Rådgiver videregående skole