Fra rekrutteringsdag med UE til kokkedrøm - Bendiks reise til Restaurant- og Matfag


Bendik Oppegård Botten er 15 år og har akkurat begynt på Restaurant- og matfag på Bodø videregående skole. Under fjorårets rekrutteringsdag for elever fra 9.- og 10. trinn var han deltaker og fikk sitt første møte med skolen.

Bendik B

Rekrutteringsdagen er tilknyttet prosjektet Kokkekamp for elever i videregående skole, og er i regi av Ungt Entreprenørskap Nordland. Med prosjektet settes det fokus på både rekruttering til kokkeyrket og rekruttering til utdanningsprogrammet Restaurant-og matfag. Dette er en bransje med høy etterspørsel på fagfolk og mange spennende karrieremuligheter.

IMG 2075

Bendik har de siste årene vært interessert i matlaging, men det var først under rekrutteringsdagen at han virkelig fikk øynene opp for mulighetene innen kokkefaget. Han så hvordan de erfarne kokkene arbeidet på kjøkkenet, og fikk selv prøve seg på mange ulike oppgaver som han mestret med glans.

Det var spennende å se hvordan de ulike råvarene og tilberedningsmetodene kunne forvandles til så mange forskjellige ferdige retter.

Etter rekrutteringsdagen begynte han å tenke mer seriøst på å søke på kokkelinja. Nå, som elev på Restaurant- og matfag, føler Bendik at han har tatt et viktig steg mot å bli kokk. Han har også fått en fot innenfor bransjen og jobber ved siden av skolen på Mon Ami i Bodø.

"Å få delta i prosjektet i fjor var skikkelig gøy og motiverende - nå gleder jeg meg til et år med ungdomsbedrift og ny kokkekamp i januar!"
Bendik