Fra rekrutteringsdag med UE til kokkedrøm - Bendiks reise til Restaurant- og Matfag
Bendik (15) er motivert for kokkekamp
Purechicken UB har utviklet en serie produkter laget av høns. Visste du at når høns ikke lengre er verpedyktig, blir de til avfall – ikke mat!? Dette vil ungdomsbedriften fra Vesterålen gjøre noe med! Inspirert av samisk matkultur har de fokus på bærekraft og råvareutnyttelse, og serien består av fire ulike typer pølse, kraft og hundefòr.
Purechicken UB deltar i følgende kategorier på NM
"Vi har i samarbeid med Indrefjord gård på Melbu utviklet en produktserie av høns. Høns er et avfallsprodukt som ellers ville blitt kastet, så vi skaper et produkt som er 100% bærekraftig. I denne serien utvikler vi produkter som bl.a pølser med ulike smaker som chilli, trøffel og egenprodusert krydder, samt en egen serie med kyllingkraft. Til slutt er det kun beinene igjen som ikke er brukt. Av disse har vi utviklet et eget hundefòr som er blitt meget godt mottatt av de som har prøvd dette til sine dyr."
Bedriften består av: Oda Hågensen, Marta Vottestad, Sigurd Jakobsen, Gustav Finvåg, Arne Schreier, Kasper Holen, Kenth Pettersen og Kristoffer Eilertssen.
Lærere: Reid-Are Pedersen og Sabine Schmitz
Bli bedre kjent med Purechicken UB på deres Instagram og TikTok