Purechicken UB - Hadsel videregående skole

Purechicken UB har utviklet en serie produkter laget av høns. Visste du at når høns ikke lengre er verpedyktig, blir de til avfall – ikke mat!? Dette vil ungdomsbedriften fra Vesterålen gjøre noe med! Inspirert av samisk matkultur har de fokus på bærekraft og råvareutnyttelse, og serien består av fire ulike typer pølse, kraft og hundefòr.


Purechicken prod1

Purechicken UB deltar i følgende kategorier på NM

  • Bærekraftprisen
  • Beste bærekraftige stand
  • Beste yrkesfaglige bedrift
  • Beste samarbeid med næringsliv
  • Jord fjord bord prisen
  • Best in business
  • Innovasjonsprisen
"Vi har i samarbeid med Indrefjord gård på Melbu utviklet en produktserie av høns. Høns er et avfallsprodukt som ellers ville blitt kastet, så vi skaper et produkt som er 100% bærekraftig. I denne serien utvikler vi produkter som bl.a pølser med ulike smaker som chilli, trøffel og egenprodusert krydder, samt en egen serie med kyllingkraft. Til slutt er det kun beinene igjen som ikke er brukt. Av disse har vi utviklet et eget hundefòr som er blitt meget godt mottatt av de som har prøvd dette til sine dyr."
Sigurd, daglig leder i Purechicken UB

Purechicken UB

Bedriften består av: Oda Hågensen, Marta Vottestad, Sigurd Jakobsen, Gustav Finvåg, Arne Schreier, Kasper Holen, Kenth Pettersen og Kristoffer Eilertssen.

Lærere: Reid-Are Pedersen og Sabine Schmitz


Bli bedre kjent med Purechicken UB på deres Instagram og TikTok