KOKKEKAMP
28.-29.JANUAR GÅR UNGT ENTREPRENØRSKAP NORDLAND SAMMEN MED FAVN OG RAMSALT FOR Å ARRANGERE NY KOKKEKAMP FOR ELEVER I VIDEREGÅENDE SKOLE. ALLE SKOLENE MED UNGDOMSBEDRIFT PÅ RESTAURANT-OG MATFAG I NORDLAND KAN DELTA.
Kokkekampen finner sted i Bodø - og vi har med oss både ASKO, Bama, Q-meieriene som bidrar med spons, råvarer og ekspertise. Dette er syvende gang prosjektet blir gjennomført.
Selve konkurransen finner sted på Ramsalt 29.januar, der mobile stasjoner blir rigget til ute i restauranten.
Inspirasjonsdagen
I konkurransen har lagene 2 timer og 30 minutter fra start til serveringstidspunkt
Årets inspiratorer (2024)
Espen Laumann er fra Brønnøysund og fullførte lærlingtiden sin på Speilsalen, Britannia hotel. I 2021 gikk han helt til topps i konkurransen European Young Chef Award i Portugal. Etter dette vant han også ASKO Norgescup sammen med Grunde Gillund.
På kokkekamp i regi av Ungt Entreprenørskap i 2020 var Espen selv deltaker, og gikk også der av med seieren! Nå stiller han som veileder for kokkespirene våre - for andre år på rad!
Espen jobber i dag på Lebistro i Trondheim. Han skal ha ansvaret for stasjonen med fisk (OHMA) på dag 1, og er smaksdommer på dag 2. Vi gleder oss veldig til å la Europas beste unge kokk inspirere!
Vegard Stormo er kjøkkensjef på Scandic Narvik. Han er vinner av blant annet «Sapmi awards», medforfatter av viktige og trendy internasjonale kokebøker – der boken «Catch and cook» er nominert som verdens beste kokebok. Hans lidenskap for matlaging og evne til å skape kulinariske opplevelser har gjort han til en sentral skikkelse i norsk matkultur, samt en viktig ambassadør for lokale råvarer. I 2020 vant han tittelen som årets kjøkkensjef på NKL´s landsmøte. Vegard brenner for rekruttering til bransjen og skal være veileder på stasjonen med kjøtt (HUNDHOLMEN) på dag 1 og smaksdommer i konkurransen på dag 2.
Midt i Bodø sentrum ligger Craig Alibone Pâtisserie &
Champagneria. Craig startet bedriften i 2016 med fokus på håndverkssjokolade. Han er ambassadør for Valhrona og har vunnet flere internasjonale priser for sine kreasjoner.
I 2020 åpent han dørene til Pâtisserie & Champagneria, et sted designet for å blande skandinavisk og parisisk kultur, der man kan spise prisbelønt sjokolade, bakverk og kaker sammen med champagne, vin og cocktailer. I dag har bedriften 18 ansatte.
Craig har selvfølgelig ansvar for dessert-stasjonen, i sitt eget bakeri, og er smaksdommer på dag 2.
Khristoffer Myrvoll er konsernkjøkkensjef i FAVN som er vår hovedsamarbeidspartner i gjennomføringen av Kokkekamp. Kristoffer brenner for å synliggjøre mulighetene for ungdommer som skal ta steget ut som lærling i kokkeyrket - han stiller ofte opp på arrangement som har fokus på rekruttering til yrket og bransjen. I 2019 ble han vinner av Arktisk kokk.
Kristoffer stiller opp som veileder på stasjonen med Tapas (TXABA) dag 1 og smaksdommer på dag 2 og vi gleder oss veldig til hans inspirasjonsbolk!
Bransjen stiller opp og gjør dette arrangementet mulig!
"For reiselivsnæringen er det helt avgjørende at flere unge får øynene opp for de store mulighetene som kokkeyrket kan gi. Det er flott å se at næringen velvillig stiller opp for ungdommene, og at vi sammen kan skape denne type arena for både elever i videregående som er klare til å ta steget ut som lærling, men også for elever på ungdomsskolen som skal ta et valg for utdanningsprogram i nær fremtid. Veilederne og støttespillerne vi har med oss er gode ambassadører for bransjen og bidrar til at læringen blir morsom og virkelighetsnær."