Euronext Blue Challenge-vinnere besøkte Oslo Børs

Pungdom UB fra Elvebakken videregående skole ble tidligere i år kåret til Norgesmester i Euronext Blue Challenge-konkurransen. I forbindelse med seieren, ble de invitert til å besøke Oslo Børs. Besøket inkluderte en omvisning, historiefortelling og ikke minst få ringe med børsbjella på balkongen i det ærverdige bygget.

Euronext Blue Challenge Pungdom UB
Ringer i børsbjellen: F.v. Lærer Kjetill Gunnarson, Katie Chen, Celine Lunde Harsem, Hedda Aarhus og Mathias Borge Bye fra Euronext.

Under besøket fikk Pungdom UB en introduksjon til aksjehandelens kompleksiteter fra Mathias Borge Bye, Listing Advisor i Euronext. De lærte om hvordan tidligere handler ble gjennomført på Oslo Børs, om de strenge reglene som regulerer innsidehandel og fikk innsikt i hvordan aksjemarkedet faktisk fungerer i dag og om hva som skal til for å bli listet på børsen.

Euronext Blue Challenge Pungdom UB 2

Pungdom UB, som består av elevene Hedda Aarhus, Katie Chen, Celine Lunde Harsem, Francis Ambrose Des Bouverie og Theodor Thrane Strøm fra Elvebakken videregående skole, vant først den norske finalen i Euronext Blue Challenge. Deretter konkurrerte de mot åtte andre nasjoner i den europeiske finalen, hvor de nok en gang stakk av med førsteplassen. Dette er en betydelig prestasjon som viser deres fokus på innovasjon og deres engasjement for bærekraft i den blå økonomien.

Pungdom UBs forretningsidé er både fremtidsrettet og viktig for miljøet. Løsningen deres hjelper Oslofjordens nitrogen- og kunnskapsproblematikk. Ungdomsbedriften lager sjøpunghotell som naturlig renser vannet, bevisstgjør mennesker om fjordens problemer og engasjerer ungdom gjennom miljøgruppen Pungdommen. De har allerede plassert ut flere sjøpunghotell i Oslofjorden, i tillegg har de over 100 medlemmer i miljøbevegelsen Pungdommen.

Besøket på Oslo Børs og seieren i Euronext Blue Challenge markerer bare starten på det som ser ut til å bli en spennende periode for ungdomsbedriften. Ikke bare er de inne i sitt siste år på Elvebakken videregående skole, men de er også i prosess med å avvikle ungdomsbedriften og videreføre det til et aksjeselskap.