Har ungdommen de beste løsningene på plastproblemene?

Dette skoleåret skal elevbedrifter over hele landet jobbe med en av vår tids største miljøutfordringer: Plastproblematikken. Sammen med Handelens Miljøfond skal vi inspirere elevene til å finne gode, bærekraftige løsninger. Vi tror nemlig det er ungdommen som har de beste løsningene for en bærekraftig fremtid.

Gjennom samarbeidet har vi utviklet materiell for elever og lærere for å lære mer om plast og bli inspirert til å finne løsninger for å redusere plastforbruket og plastforsøpling i naturen. Ungt Entreprenørskap i hele landet vil bistå skoler som ønsker å jobbe med dette temaet knyttet til arbeidet med Elevbedrift og bærekraftig utvikling.

Hva gjør Handelens Miljøfond?

Handelens Miljøfond finansieres av "plastposepengene". I dag går 3 kr for hver plastpose vi kjøper på butikken til Handelens Miljøfond, som bruker dette til å rydde natur for plastsøppel, utvikle nye måter å redusere plastforbruket og for mer sirkulær plastøkonomi. Dette skoleåret går også noe av pengene til å inspirere ungdomsskoleelever til å finne gode, bærekraftige løsninger, gjennom samarbeidet med Ungt Entreprenørskap.

Hva er Elevbedrift?

Elevbedrift er et program hvor elever i ungdomsskolen utvikler samarbeidsevner, kreativitet og initiativ gjennom etablering og drift av en Elevbedrift. Forrige skoleår gjennomførte 20.000 elever programmet, som tilsvarer 30% av et elevkull. Lærerne kobler arbeidet opp mot læringsmålene i ett eller flere fag i tillegg til tverrfaglige temaer. I år ønsker vi å inspirere mange av elevene til å finne løsninger knyttet til plastproblemet.

Interessert i å bli bedre kjent med oss og lese mer om Elevbedrift? Les mer og kontakt oss her