Studenter fant løsning på kjempeproblemet med sneiper – driver studentbedrift med trippel bunnlinje
To studenter fra Høyskolen i Kristiania så seg lei på sneipforsøplingen og har funnet et miljøeffektivt askebeger som gjør det gøyere å kaste sneipen. Studentbedriften har utmerket seg og mandag deltar de i NM for studentbedrifter 2019.
Visste du at en sneip inneholder 95 % plastikk? Studentene i Sneipfritt SB vil ha sneipen bort fra bakken og har funnet en brukervennlig og miljøeffektiv sneipkasse som minsker forsøpling og sikrer resirkulering av sneipavfall. Askebegeret tømmes av ufaglært arbeidskraft, og slik sørger Sneipfritt for trippel bunnlinje.
Sneipfritt SB er én av de 22 studentbedriftene som mandag og tirsdag møtes for å konkurrere om ni priser under NM for studentbedrifter. Arrangementet er åpent for publikum og presse, går av stabelen på Næringslivets hus og åpnes av administrerende direktør i NHO, Ole Erik Almlid mandag kl. 12.00.
— Å starte en studentbedrift gir unik kompetanse som arbeidslivet etterspør. Det er denne gründerånden som legger grunnlaget for fremtidens næringsliv. Studentene utvikler pågangsmot, handlingsevne, nytekning og kreativitet. Arbeidslivet trenger innovative, modige studenter som ønsker å skape verdier og arbeidsplasser. Derfor er NHO stolte over å huse NM for studentbedrifter, sier Ole Erik Almlid.
82 innovative studenter med løsninger for fremtiden
Sneipforkjemperne får konkurranse fra svært mange gode forretningsidéer under NM. Havchips SB lager chips av lakseskinn og Mask SB ønsker å utfordre bruk-og-kast holdningen med sine smakfulle produkter av rester fra ølbrygging. Transikon SB jobber for et tilbud for transpersoner og deres pårørende. Seasort SB innoverer havbasert oppdrett og Jomp Norway SB har utviklet et celluloseprodukt som kan bidra til å begrense effekten av ekstremvær i landbruket.
Entreprenørskap i høyere utdanning er viktig for verdiskaping i samfunnet!
Mer enn 1100 studenter i landet har i år deltatt i entreprenørskapsprogrammet studentbedrift i høyere utdanning. Innenfor trygge rammer får de trene på entreprenørskap og innovasjon gjennom å etablere en studentbedrift, skaffe mentor og samarbeide med næringslivet. Slik utvikles entreprenørielle kompetanser som evne til å ta initiativ, kreativitet, samarbeidsevne, problemløsningsevne og gjennomføringsevne.
— Studentbedrift er en læringsarena hvor studentene tester ut forretningsidéer og bygger en bedrift innen trygge rammer. De får veiledning av erfarne mentorer, noe som gir et stort læringsutbytte for studentene. Dette er kompetanse næringslivet etterspør, og denne erfaringen gjør at de er bedre rustet når de kommer ut i arbeidslivet, sier Grete I. Nykkelmo, administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge.
Representerer Norge i Europamesterskapet
NM for studentbedrifter er møteplassen for veiledere, studenter og næringsliv som er interessert i innovasjon og entreprenørskap. Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen deler ut den gjeveste prisen, «Norges beste Studentbedrift i samarbeid med Ferd» tirsdag kl. 12.00. Vinneren skal representere Norge under EM for Studentbedrifter, JA Europe Enterprise Challenge, som i år arrangeres på hjemmebane i Oslo 24.-25. juni.
NM for studentbedrifter er åpnet for publikum og presse, ta kontakt for nærmere avtaler eller se mer her: https://www.nmsb.ue.no/
Kontaktpersoner:
Administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Grete I. Nykkelmo, tlf. 913 11 000, grete.nykkelmo@ue.no
Kommunikasjonsansvarlig Ungt Entreprenørskap, Ingvild K. Vederhus, tlf. 917 58 429, ingvild@ue.no