Ungt Entreprenørskap mottar tilskudd til prosjektet Smart friluftsglede

2025 er utnevnt til Friluftslivets år, og i denne sammenheng har Ungt Entreprenørskap fått tilskudd fra Sparebankstiftelsen DNB til å gjennomføre prosjektet Smart friluftsglede. Prosjektet, som vil vare i tre år, har som hovedmål å fremme interessen for friluftsliv blant elever i barneskolen. Gjennom dette initiativet ønsker UE å styrke barnas kunnskap om naturen og oppfordre til bærekraftig bruk av våre naturressurser.

UE Sparebankstiftelsen DNB
Administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap, Grete I. Nykkelmo, mottar tildelingsdiplomet fra Sparebankstiftelsen DNB.

Friluftsliv er essensielt for barns helhetlige utvikling—fysisk, mentalt, emosjonelt og sosialt—og gir dem mulighet til å utforske omverdenen. UE tilbyr elever i barneskolen mulighet til å reflektere, se sammenhenger, og tenke kreativt på viktige områder i samfunnet.

Prosjektet Smart friluftsglede skal bli implementert i skoler i Østlandsområdet, med start høsten 2024. Det skal bygges på rammeverket til UE sitt eksisterende Smart-program, men tilpasses de spesifikke utfordringene knyttet til friluftsliv og bærekraftig bruk av naturen.

UE Smart friluftsglede

- Gjennom prosjektet Smart friluftsglede vil elevene kartlegge muligheter i sitt lokalmiljø, velge en utfordring, og utvikle løsninger. Målet med Smart er økt mestringsfølelse og selvtillit, samt å gi elevene troen på at de kan skape endring som har verdi for andre. I Smart friluftsglede kan det for eksempel handle om å la barna selv utvikle løsninger som kan gi flere tilgang til lavterskel tur, gange- og aktivitetsområder som igjen kan bidra til økt fysisk aktivitet blant barn og unge. For å etablere eierskap til prosjektene er det viktig å legge til rette for at elevene selv kan være aktive i å definere problemer de skal være med å løse sier Hege Sætre, Nasjonal fagansvarlig grunnskole 1-7 i Ungt Entreprenørskap.


Tildelingen fra Sparebankstiftelsen DNB understreker viktigheten av å støtte prosjekter som fremmer friluftsliv og bærekraft blant barn og unge. Med denne støtten kan Ungt Entreprenørskap fortsette sitt arbeid med å styrke barn og unges forhold til naturen, samtidig som de lærer viktige ferdigheter som kreativitet, problemløsning og samarbeid.

- Vi setter stor pris på støtten fra Sparebankstiftelsen DNB til prosjektet Smart friluftsglede. Denne støtten gjør det mulig for oss å styrke arbeidet med å engasjere barn og unge i friluftsliv, noe som er avgjørende for deres utvikling, sier administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Grete I. Nykkelmo.