Heldigitalt fylkesmesterskap for studentbedrifter 2020
Fra en unik totebag for den urbane brukeren, til et magasin som inviterer kunstnere til å sample hverandres kunst, til en sensor som skal måle giftig gass i oppdrettsanlegg på land. I går arrangerte vi årets fylkesmesterskap for studentbedrifter, og vi fikk virkelig se et bredt spekter av inspirerende, kunnskapsrike og uredde studenter som tar for seg ekte problemer i ulike bransjer. Bredden er stor og nivået er høyt!
Oslo stenger ned og vi er mer enn noen gang innstilt på å holde aktiviteten og tilbudet vårt ved like. For årets fylkesmesterskap for studentbedrifter betydde det et heldigitalt arrangement, der selv jury og Ungt Entreprenørskap Oslo som arrangør satt på hvert sitt hjemmekontor, koordinert i digitale møterom. Totalt 10 representanter fra arbeids- og næringsliv stilte opp som jury. Sjekk hvem som satt i juryen nederst i saken.
Totalt 16 studentbedrifter fra Høyskolen Kristiania og OsloMet deltok. Studentbedriftene konkurrerte i tre ulike kategorier: «Beste Pitch», «Publikumsprisen» og «Beste Studentbedrift». I tillegg leverte flere av studentbedriftene en forretningsplan eller prosjektbeskrivelse som ble vurdert av juryen. Les mer om konkurransene og kriteriene her.
Selve arrangementet foregikk på den digitale plattformen ZOOM, med vår eminente Rebekka de Leon, ansvarlig for høyere utdanning, i spissen som konferansier. Juryen, studentene og publikum ble i løpet av to timer geleidet gjennom 16 pitcher. Hver studentbedrift fikk to minutter til å pitche, og juryen delte sine kommentarer basert på innlevert bidrag og pitch.
We Are All Unique SB fra OsloMet gikk til topps i konkurransen «Beste Pitch».
Forretningsidé: W.A.A.U SB tilbyr en oppgradert totebag for den urbane brukeren som er opptatt av nytteverdi og sin unike identitet.
Juryen sin begrunnelse lyder som følger:
"Vi er imponert og vil gratulere til alle studentbedriftene. Kvaliteten var gjennomgående god og juryen hadde en krevende jobb, men en bedrift utmerket seg spesielt. Vi likte overraskelsesmomentet i hele fremtoningen i pitchen. Vi likte livevisningen av prototyper og originaliteten i pitchen. Det som ble vist fram var bra og bedriften brukte flere virkemidler. Vi fikk lyst på produktet, og det er selvfølgelig positivt at det et bærekraftig produkt. Storytellingen var fantastisk og produktet har mange muligheter og kan ekspandere i flere retninger. Vi var rett og slett imponert over personaliseringskonseptet. Det er bare å si WAAU! Årets beste pitch er We Are All Unique SB fra OsloMet."
Toasty Toast SB fra Høyskolen Kristiania stjal publikums hjerter og ble vinner av publikumsprisen.
Forretningsidé: Toasty Toast SB er en helt ny hurtigmatkjede som tilbyr et dusin forskjellige toast for alle og enhver. De fokuserer på å levere billig og raskt.
Gratulerer som vinner av «Publikumsprisen»!
I den gjeveste konkurransen «Beste Studentbedrift» lød juryens begrunnelse slik:
"Vinneren har en god plan og har gjennomført en god pitch. De viser til et omfattende og godt nettverk, og juryen ser at det er lagt ned mye arbeid i den fasen de er i. Selv om det er faktorer som må jobbes med, mener vi i juryen at de har en oversiktlig – dog veldig tidsoptimistisk fremtidsplan. De er i en bransje som har potensiell stor vekstmulighet, både nasjonalt og internasjonalt.Årets vinner og årets beste studentbedrift kommer fra Høyskolen Kristiania – Gratulerer til PARAMATE SB!"
Gratulerer så mye til Paramate SB fra Høyskolen Kristiania som Oslos beste studentbedrift 2020!
Teamet består av: Malin Høines, Maria Wathne og Carl Thomas Gravning
Forretningsidé: Paramate SB skal utvikle og selge en H2S sensor som skal måle giftig gass i oppdrettsanlegg på land. Deres fokus ligger på kvalitet som innfrir kundens krav om måling, pris og brukervennlighet.
Les mer om Oslos beste Studentbedrift 2020 i egen artikkel her.
For en dag og for en kul gjeng med studenter!
Det aller morsomste var å se hvordan de valgte å heie hverandre frem, beholde kamera på, klappe og nikke, smile og le, og ikke minst fylle opp chatten med oppmuntrende og gode kommentarer underveis.
Kudos til studieveiledere som har fått dette til og vært med på å skape en så god kultur blant studentene i en hverdag hvor mye av interaksjonen og det sosiale skjer digitalt. Et digitalt mesterskap og en hektisk studenthverdag med omstilling skremmer ikke Oslos studentbedrifter fra å ville være med og konkurrere om en plass i Norgesmesterskapet til sommeren.
Vi savner nok alle å se folk «live» og føle musikken og latterbølgene. Vi vil uansett si at denne unntakstilstanden fører til ny læring og endringsdyktige studenter, veiledere og næringsaktører.
Vi vil takke juryen og deltakere for en fantastisk innsats og studieveiledere for den oppfølgingen og støtten dere gir studentene og oss i Ungt Entreprenørskap Oslo.
Jury – «Beste Pitch»:
Sondre Selbæk, Railway
Paal Sprakehaug, Nordea
Linh Lan Nguyen, Grant Thornton
Hilde Eid, Branfjell skole / Student Kulturledelse
Farukh Qureshi, Oslo Fengsel
Jury – «Beste Studentbedrift»:
Annar Bøhn, Autogear
Petter Chr. Sogn, Advokatfirma Schjødt
Hilde Westphal, Nordea
Anna Knudsen, Sommerfuglen Media / AW Magazine
Heidi Hungnes, Grant Thornton