Oslo Entreprenøskapsliga 2024

59 A17201825

Denne høsten har totalt 170 studenter deltatt i årets utgave av Oslo Entreprenørskapsliga. 27 tverrfaglige grupper har jobbet gjennom Frontrunner-prosessen for å løse multikomplekse problemstillinger. De har hentet innsikt på tvers av bransjen, analysert funnene og utviklet løsningsforslag som peker oppdragsgiverne i retning av hvor de kan starte for å ta tak i de store, multikomplekse problemstillingene som ble presentert. Årets oppdragsgivere var Matvett, Eiendomsyrker og Construction City.

Bilde 20240916 100049 b9cecd23

Matvett:
Studentene jobbet med problemstillingen: «Hvordan kan kommunene påvirke innbyggerne til adferdsendring som bidrar til at de kaster mindre mat?»
Å endre folks atferd når det gjelder matsvinn er komplekst – det handler om vaner, holdninger og kunnskap. Kommunene spiller en nøkkelrolle i dette, ettersom de har flere kontaktpunkter med innbyggerne.

UE87111

Eiendomsyrker:
Studentene jobbet med problemstillingen: "Hvordan må eiendomsbransjen endre sine forretningsmodeller for å oppnå trippel bunnlinje?"
Fokuset i prosessen har vært tverrfaglighet og hvordan angripe multikompleksitet uten å miste motet. Målet et at studenter får øynene opp for muligheter i eiendomsbransjen, lærer seg verdien av mangfold og kan møte fremtidens arbeidsliv med konstruktivt pågangsmot.

Til nettsak lite

Construction City:
Studentene jobbet med problemstillingen: «Hvordan kan vi utvikle modeller som bidrar til bærekraftig ressursbruk og på den måten skape konkurransefortrinn for aktører i bygg- og anleggsbransjen?»
Gjennom ukene gjorde studentene omfattende research og tilegnet seg verdifull innsikt som hjalp dem å utvikle løsninger på en konstruktiv måte. Gruppene valgte ulike tilnærminger basert på sine funn, og presenterte varierte løsninger innenfor områder som HMS, naturbevaring, utnyttelse av tomme bygg og avfallssortering.

UEO EL 20240920 Andre Nesheim 1066

Gjennom to uker fulgte studentene en prosess fasilitert av Ungt Entreprenørskap. I tett kontakt med parter påvirket av problemstillingene hentet studentene innsikt gjennom både intervjuer, "pressekonferanse" med fagpersoner og egen research. På bakgrunn av innsiktsarbeidet kunne studentene avgrense problemstillingene og komme med løsninger det er mulig å aksjonere på.

"Jeg anbefaler virkelig å delta på Oslo Entreprenørskapsliga om man får mulighet til det. Ved å delta kan man skape nye bekjentskaper og nettverk, lære seg verktøy og metoder man kan ta med seg videre i studier og arbeidsliv, samt muligheten til å forstå og jobbe med viktige problemstillinger samfunnet står ovenfor. Det er også veldig gøy!»"
Martine Evensen, student, Høyskolen Kristiania
"Det har vært utrolig inspirerende og givende å samarbeide med studentene. Det å se sin egen bransje litt fra utsiden, og å kaste vanskelige problemstillinger vi står i hver eneste dag til noen som snur opp ned på alt – det er veldig morsomt. I tillegg har det vært veldig fint å samarbeide med UE om dette, med god dialog hele veien. UE har en spisskompetanse innen fasilitering og tilrettelegging av slike innovasjonsprosesser, noe vi har nytt godt av. Vi håper at vi ser mange av studentene blant klyngens ansatte i fremtiden, og at bygg, anleggs- og eiendomsbransjen blir et attraktivt sted å løse morgendagens utfordringer.»"
Naomi Ichihara Røkkum, CEO i Construction City
"Vi er svært imponert over studentenes engasjement, nysgjerrighet og evne til raskt å sette seg inn i komplekse problemstillinger. De har vist en forståelse for hvordan man effektivt samarbeider i tverrfaglige team, noe som er avgjørende for å skape innovative løsninger. Studentene representerer fremtidens arbeidskraft, og for å møte morgendagens behov er vi avhengige av mennesker med mangfoldig utdannings- og yrkesbakgrunn som kan jobbe godt på tvers av fagområder."
Øystein Ringen-Vatnedalen, daglig leder i Eiendomsyrker

Har du spørsmål om Oslo Entreprenørskapsliga eller ønsker å være en del av neste gjennomføring? Ta kontakt!

Rebekka 2
Rebekka de Leon
Innovasjonsanvarlig, høyere utdanning