100 elever i aksjon på innovasjoncamp under verdens største energimesse

26. til 29. august ble ONS, verdens største energimesse, arrangert i Stavanger. I samarbeid med ONS Young hadde vi den store gleden av å invitere 10. trinn ved Ullandhaug skole til en innovasjonscamp inne på messeområdet. Hele 100 elever deltok!

Ue ons young innovasjonscamp 2024 17
Superfinale på Clarion Hotel Energy!
Ue ons young innovasjonscamp 2024 34
Stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap) kom på overraskelsesbesøk og deler ut pris til førsteplassen.
Ue ons young innovasjonscamp 2024 3
Vår egen Ole Petter utfordret elevene i en kreativ øvelse for å starte den kreative tankeprosessen før de skulle i gang med prosjektet.
Ue ons young innovasjonscamp 2024 11
Besøk på stand hos Baker Hughes
Ue ons young innovasjonscamp 2024 6
Besøk på stand hos Wintershall Dea
Ue ons young innovasjonscamp 2024 13
Besøk på stand hos Aker Solutions
Ue ons young innovasjonscamp 2024 26
Tonnie Stensland sammen med og Nora Andersen, prosjektleder ONS Young

Tre dager med innovasjon

ONS Young innovasjonscamp gikk over tre fulle dager. Vi startet det hele med en skikkelig kick off hvor elevene fikk lære mer om hva en innovasjonscamp er. De ble utfordret i en kreativ øvelse og vi avslørte oppdraget de skulle jobbe med! På programmet ventet også besøk inne på messeområdet, på stand hos Wintershall Dea, Aker Solutions og Baker Hughes. Selskapene fortalte hvem de er, hva de gjør og hvorfor det er viktig for dem å være til stede på ONS. Dette er første gang 10. klassinger har fått besøke utstillere på ONS!

Tema for ONS 2024 har vært "Imagine". Vi utfordret derfor elevene til følgende problemstilling:

Hvordan kan dere ved hjelp av teknologi skape et produkt, vare eller tjeneste som kan hjelpe bedrifter og mennesker i hverdagen til å ta mer miljøvennlige valg? Foreslå noe helt nytt!

"I år utvidet vi ONS Young innovasjonscampen fra én til tre dager. Vi var ekstra spente på hvordan det ville bli, men så utrolig gøy det har vært! Elevene har jobbe og stått på som bare det, og jeg må si at jeg er enormt så imponert over dagens ungdom! Ikke bare har de klart å samarbeide om å finne kreative løsninger, men de møter altså opp og leverer fantastisk gode presentasjoner!"
Tonnie Stensland, prosjektleder og rådgiver ungdomsskole

En jury som lot seg imponere!

Neste dag skulle elevene jobbe med oppdraget i grupper på skolen. Vi oppfordret dem til å lage en fysisk eller digital prototype som kunne vise hva og hvordan de hadde tenkt. De skulle også forberede en pitch på maks fem minutter.

På innovasjonscampens siste dag ventet presentasjoner foran en spent jury bestående av personer fra næringslivet. Det var god kok på Clarion Hotel Energy da alle de 20 gruppene skulle holde hver sin pitch! Utrolig mange gode løsninger ble presentert.

Tusen takk til juryen!

  • Ingvild Åmås Høiby, Universitetet i Stavanger
  • Kay Sorbo, Wintershall Dea
  • Jon Christian Harestad, Equinor
  • Cathrine Johanne Sønvisen, Lyse
  • Martine Bilstad, Aker BP
  • Jez Averty, Equinor
  • Jarle Steinberg, NASA Hunch
  • Tone Aarrestad, Aker Solutions

Til slutt var det fire grupper som gikk videre til superfinalen. Disse gruppene hadde utmerket seg med både løsning og overbevisende presentasjoner. Gruppene skulle presentere foran hele trinnet og juryen samlet. Det er godt jobba å presentere foran et fullsatt rom! Juryen fikk virkelig en utfordrende jobb med å kåre tre vinnere. Under kåringen fikk vi storfint besøk fra stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap). Han hadde den store æren av å dele ut førsteplassen!

En stor suksess

Vi er så imponerte over innsatsen til elevene disse dagene! Det er utrolig kjekt at vi får så god hjelp fra næringslivet. Alt i alt ble dette en stor suksess. Tusen takk til ONS Young for et godt samarbeid og et godt organisert arrangement!

"Jeg vil rette en stor takk både til utstillere og til juryen som tar ungdom på alvor. Jeg overhørte en elev som sa «dette kommer til å få betydning for resten av livet mitt». Da tenker jeg vi har fått til noe veldig bra!"
Tonnie Stensland, prosjektleder og rådgiver ungdomsskole

Dette er vinnerne!

UE medalje1 bla

1. plass: Karbonfilter

Gruppen svarer godt på oppgaven og belønnes for at de tenker globalt. De viser stor forståelse for hvor problemene er størst og ønsker å finne løsninger der. Elevene viser godt hvordan dette kan skape nye jobber i fremtiden, noe som også styrker presentasjonen.

UE medalje2 bla

2. plass: Klespant

Gruppen har en vel gjennomført forretningsmodell og har tenkt godt gjennom betalingsløsningen. De har laget en tydelig prosessplan og undersøkt problemet godt. Klesplant holdt en god presentasjon med god flyt seg imellom.

UE medalje3 bla

3. plass: PickUp!

Gruppen hadde en gjennomført plan og presentasjon. De viser godt samarbeid i gruppen, har tenkt nøye gjennom målgruppe og har en gjennomtenkt forretningsidé. Veldig bra at de allerede har tenkt på appens design!