Ny samarbeidspartner for å fremme matglede på ungdomsskolen!

Ellen og Axel Lunds stiftelse har inngått en samarbeidsavtale med Ungt Entreprenørskap Rogaland. Sammen skal vi jobbe for enda flere matglade elevbedrifter ved ungdomsskoler i Rogaland!

Ellen & Axel Lunds stiftelse har som mål å støtte tiltak og prosjekter som bidrar til økt rekruttering og/eller kompetanseutvikling innenfor hotell-, restaurant- og reiselivsnæringen. I Ungt Entreprenørskap jobber vi tett sammen med utdanningssystemet, og er en brobygger mellom skole og arbeidslivet. Med alt dette til grunn, har vi mange gode forutsetninger for et vellykket samarbeid.

Ellen axel lunds stiftelse samarbeid 3
VI GLEDER OSS: Ina Therese Lindvik Nornes, entreprenørskapsinspirator i Ungt Entreprenørskap Rogaland sammen med Arne Joakimsen, styreleder i Ellen og Axel Lunds stiftelse
"Matgledeprisen treffer på begge våre målsetninger, og prisen skaper i tillegg entusiasme og matglede for ungdomsskoleelever i hele fylket. Det var derfor en enkel beslutning for styret i stiftelsen å stille seg bak Matgledeprisen 2025."
Arne Joakimsen, styreleder i Ellen og Axel Lunds stiftelse
P4200700
P4200684
P4200677
IMG 2097
IMG 2047

Blir eier av «Matgledeprisen»

Hver vår arrangerer vi Regionmesterskapet for elevbedrifter (RMEB) i Stavanger og i Haugesund. Det er et stort høydepunkt for både elever og lærere! De beste elevbedriftene premieres i ulike kategorier. «Matgledeprisen» går til en Elevbedrift som tilbyr matprodukter. Ellen og Axel Lunds stiftelse blir altså eier av denne prisen fra og med dette skoleåret!

Ellen og Axel Lunds stiftelse vil også bidra med gode kandidater til juryen som vurderer bidragene. I Rogaland har vi mange spennende aktører innen mat, med ulike perspektiver og erfaringer. Målet er å motivere flere lærere til å ta i bruk Elevbedrift som metode i mat og helse.

Viktig å fremme matglede på ungdomsskolen

De senere årene har vi sett at elevene tar bærekraft på alvor og veldig ofte lager de produkter av råvarer som ellers ville blitt kastet. Det er mye god læring i både det å forberede produkter for salg, men også i det å se på hvordan man kan produsere med både lavere kostnader og lavere klimautslipp.

– Vi har stor tro på å fremme matglede på ungdomsskolen! Vi ser at elevene trives med å selv få ta ansvar for hvilke produkter de ønsker å produsere for salg og vi ser hvor mye glede og stolthet det ligger i å fronte egne produkter, avslutter Ina Therese Lindvik Nornes, entreprenørskapsinspirator i Ungt Entreprenørskap Rogaland.

Ina er selv utdannet kokk og har tidligere jobbet som lærer i mat og helse. Hun har sett hvor viktig det er å fremme matglede og entusiasme for faget på ungdomsskolen. Det er avgjørende for at elever senere skal ha lyst til å velge restaurant- og matfag som studieretning på VGS. Vi har derfor både lyst til, og tro på, at så mange som mulig skal få oppleve glede på skolekjøkkenet gjennom å drive egne elevbedrifter!