Pål er årets entreprenørskapslærer i Rogaland!

Pål Reinertsen er lærer på Tastaveden skole i Stavanger. Siden 2015 har han drevet elevbedrift i valgfaget «Utvikling av varer og tjenester». I nesten 10 år har han delt av sin entreprenørskapskompetanse. En ekte ildsjel!

Arets entreprenorskapslaerer 2024 rogaland
Maria Aasbø og Tom Sjøen sammen med Pål Reinertsen, som ble overrasket foran alle sine lærerkollegaer på Tastaveden!

Inspirerer elevene til å tenke utenfor boksen

Pål Reinertsen er kåret til årets entreprenørskapslærer 2024 i Rogaland. Sakte, men sikkert har Pål bygget opp en struktur som har gitt gode rammer for elevene, og samtidig det nødvendige rommet for egenutvikling og kreativitet. Skolen har tradisjonelt kun hatt valgfaget på 10. trinn, men forrige skoleår fikk også 9. trinn tilbudet. Det med stor suksess! To nesten fulle klasser på hvert trinn fikk oppleve elevbedrift.

Pål er opptatt av at elevene selv må ta initiativ til aktivitet knyttet til elevbedriften sin. Han jobber kontinuerlig for å få elevene til å tenke utenfor boksen, samtidig som de skal se etter idéer som er gjennomførbare. Han prøver å få dem til å se utover i lokalsamfunnet og resultatet har blitt bedrifter som både kan vise til resultater innenfor sosialt entreprenørskap og til mer rene kommersielle suksesser.

"Pål har vært utrolig flink til å la elevene utfolde seg! Han har drevet faget på en utmerket måte i mange år. Han har virkelig gjort mye flott arbeid for elevene sine,"
Maria Aasbø, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Rogaland.

«Pål, du er årets entreprenørskapslærer i Rogaland!»

Det er i disse dager skolestart, og alle lærerne ved Tastaveden skole er samlet på personalrommet. For felles informasjon, trodde Pål. Lite visste han at det ventet et aldri så lite overraskelsesbesøk! Vi hadde den store gleden av å overraske Pål med blomster, diplom og noen fine ord om hvorfor akkurat jobben han gjør er så viktig. Se video fra skolebesøket under.


"Dette var jeg ikke forberedt på, men så utrolig stas! Denne prisen betyr veldig mye for meg. De er rørende med en slik oppmerksomhet. Jeg brenner for faget, fordi jeg har sett hvor mye elevene kan få til gjennom skoleåret. Det er et ganske fritt valgfag, hvor jeg hjelper og veileder, men oppfordrer de til å gjøre mest mulig selv."
Pål Reinertsen, lærer ved Tastaveden skole og årets entreprenørskapslærer 2024 i Rogaland

Blir med i nasjonal kåring

Alle fylker nominerer sin kandidat til årets entreprenørskapslærer. Virke og Ungt Entreprenørskap kårer hver høst en nasjonal vinner av prisen og Pål Reinertsen er dermed Rogaland sin kandidat til den gjeve prisen. Vi er veldig glade for at det er akkurat Pål som skal representere oss og vi ønsker han lykke til!