Resultater fra Regionmesterskapet for Elevbedrifter i Rogaland 2025

Her er resultatene fra Regionmesterskapet i Haugesund (nord) og Stavanger (sør).

Beste Elevbedrift

Nord

Jury: Ronny Sætre (Næringsforeningen Haugalandet), Inger Rossebø (Sparebank1 Sør-Norge), Kristoffer Sortland (Remota AS)

1. plass: Deig til deg EB, Stangeland ungdomsskole, Karmøy

Bedriften har tatt utgangspunkt i et konkret behov. Elevene viser god forståelse for produktet de utvikler. Bedriften markedsfører seg på en tydelig måte og har særlig fokus på å bygge gode kunderelasjoner. Bedriften fremstår som et godt team med tydelig rollefordeling, og de har benyttet seg av ressurser og kompetanse i lokalmiljøet. Overskuddet fra driften blir gitt til forskning på allergier.

2. plass: Hjerterom EB, Bokn skule, Bokn

Elevbedriften viser stort engasjement for nærmiljøet og har fått god innsikt i det å drive bedrift. De viser at de kan samarbeide med andre og de tilbyr flere ulike aktiviteter.
Bedriften består av elever fra alle trinn på skolen. De bruker mye av fritiden sin på å tilby tjenester og arrangere aktiviteter som skal glede andre. Denne bedriften har stort hjerterom!

3. plass: Blend & Shine EB, Tysværvåg barne- og ungdomsskule, Tysvær

Elevbedriften lager perlearmbånd og smoodie til inntekt for Kreftforeningen. De tilbyr fine produkter ogjobber godt sammen som team. De har god rollefordeling og viser at de har lært mye av det å drive elevbedrift.

Sør

Jury: Merethe Bratland (SpareBank 1 Sør-Norge), Jon Sakarias Liknes (Ember AS), Svanhild Hestnes Sondresen (NHO Rogaland)

1. plass: Hairmoney EB, Giske ungdomsskole, Sandnes.

Vinneren fremstår som et velfungerende team, med en egen teamkontrakt og godt samarbeid. Elevbedriften har stor kunnskap om produktet de selger, og har lært mye om prosessen og om det å drive elevbedrift underveis. De har laget en stilig reklamefilm, og brukt sosiale medier på en god måte. De har tatt sikkerhet på alvor og leverer et fint produkt.


2. plass: Tennit EB, Giske ungdomsskole, Sandnes.

Elevbedriften har et godt team med tydelige roller. De har fokus på å ha samhold og trygghet i teamet og ta godt vare på hverandre. De er en bærekraftig bedrift hvor de gjenbruker materialer som ville blitt kastet og laget et bra produkt uten kjemikalier. Har et bevisst forhold til produktutvikling ift helse og miljø. De har solgt ut alt de har produsert, brukt nettverk og sosiale medier bra.


3. plass: Birdey Healthy EB, Lye ungdomsskule, Time.

Elevbedriften har en god rollefordeling og fordelt roller ut fra egenskaper i teamet. De har et unikt design og har utviklet et ekstra produkt for å supplere det første. De har jobbet målrettet for å skape en god elevbedrift og jobbet med å ta de rette valgene for bedriften og teamet. De er opptatt av bærekraft og lage gode produkter for miljøet.



Beste logo

Nord

Jury: Arnfinn W. Bjerkestrand (Stavanger kommune), Linda Soldal (Expoint)

1. plass: Lyslykke EB, Stangeland ungdomsskole, Karmøy

Logoen til Lyslykke har en tydelig kobling til bedriftens virksomhet. Hjerteformen sammen med flammen på toppen representerer både lys og glede, som er kjernen i det Lyslykke ønsker å formidle. Det er en kreativ og subtil måte å visualisere lys på, som gir logoen et unikt uttrykk, samtidig som den holder seg til det varme og positive temaet bedriften står for.

Typografien er leken og moderne, og passer godt sammen med logoikonet. Logoen er lett å lese, og den fungerer godt både i farger og svart/hvitt, i tillegg til at den er skalerbar uten at den mister klarhet. Samlet sett oppfyller logoen alle kriteriene, og den har en tydelig tilknytning til hva bedriften gjør, samtidig som den formidler den varme og koselige følelsen av lys og glede.

2. plass: SømDrøm EB, Haraldsvang ungdomsskole, Haugesund

Logoen til Søm Drøm er både kreativ og detaljrik, og gir et unikt uttrykk. De grønne pilene symboliserer bærekraft og gjenbruk, mens nåleputen knytter seg til bedriftens håndverk og sømfokus. Lekne detaljer, som knappen med smilefjes, tilfører en morsom og personlig touch. Det er tydelig at bedriften har lagt både tid og kjærlighet i logoen, og designeren har virkelig vist dyktighet.

Logoen fungerer i svart-hvitt, og speiler bedriftens kreativitet, fellesskap og fokus på bærekraft.

3. plass: Trekraft EB, Bokn Skole, Bokn

Logoen til Trekraft har en tydelig tilknytning til trearbeid og håndverk. De ulike elementene, som årringer og trestruktur, gir assosiasjoner til naturlige materialer og skjærefjøler. Navnet er integrert på en måte som forsterker koblingen til treverk, og grantrærne understreker opprinnelsen til materialet.

Designet er detaljert, men fortsatt klart og lett å oppfatte. Logoen fungerer godt i ulike størrelser og i både farger og svart/hvitt. En gjennomført logo som tydelig viser bedriftens fokus på tre og håndverk!

Sør

Jury: Marianne Tjelta Stokke (Jærprint), Linda Årdal (Tryll design), Frode Hagerup jr (Farsekongen AS)

1. plass: Tennkraft EB, Giske ungdomsskole, Sandnes

Logoen har tydelig kommunikasjon og den gjenspeiler godt hva bedriften driver med. De har hatt en kreativ prosess i utvikling av logo og har fargevalg og fontvalg som kommuniserer bra. De viser flere bruksområder for logoen når de drar ut elementer fra logoen i presentasjonen. Logoen fungerer bra i negativ og sort hvitt. Denne bedriften utfylte alle kriteriene i konkurransen!

2. plass: Sofine Sybedrift EB, Bore ungdomsskole, Klepp

Denne logoen viser godt hva bedriften driver med. Font og fargevalg harmonerer i logoen. Fin og enkel logo som fungerer bra til formålet!

3. plass: PIL EB, Kjerrberget Skole, Sola

Denne logoen var enkel og tydelig på samme tid. Ren logo som er utarbeidet for hånd av bedriften. Rene farger og gode kontraster. Logoen viser en kreativ retning og er veldig bra!


Beste reklamefilm

Nord

Jury: Eline Vigre (Skarpsinn), Kristoffer Ringen Reksten (Vestbris AS)

1. plass: Deig til deg EB, Stangeland ungdomsskole, Karmøy

Vinneren har laget en godt gjennomtenkt reklamefilm. De har gjort en bra klippejobb og godt lyddesign på filmen med gøyale effekter og grafikk. De viser frem en problemstilling som er relevant for mange og kommer frem med sin godt gjennomtenkte løsning på en kreativ, morsom og komisk måte.

2. plass: The Double Chup EB, Vormedal ungdomsskole, Karmøy

Elevbedriften har laget en fin reklamefilm som er godt tenkt gjennom. Reklamefilmen passer budskapet og produktet deres. Reklamefilmen tar opp en viktig problemstilling, nemlig matsvinn, og kommer med en god løsning til problemet.

3. plass: Søm Drøm EB, Haraldsvang ungdomsskole, Haugesund

Elevbedriften har laget en fin og koselig reklamefilm. Filmen får frem produktet på en god måte, og viser frem ulike bruksområder. Den består av god gjennomtenkt filming og klipp. I tillegg er det valgt veldig passende musikk til budskapet og produktet/produktene de tilbyr.

Sør

Jury: Kristoffer Ringen Reksten (Vestbris AS), Eline Vigre (Skarpsinn), Turid Larsen Skjæveland (AMFI Ålgård)

1. plass: Faded Fashion EB, Giske ungdomsskole, Sandnes

Vinnerfilmen er godt teknisk laget, med musikk, voiceover, lydeffekter og klipp utenfra. Elevbedriften tar opp et viktig tema og problemstilling, og kommer med sin godt gjennomtenkte løsning. De får frem budskapet klart med et bærekraftig produkt, og viser veldig mye kreativitet i utforming og presentasjon av produktet.

2. plass: Gjesdalfjølå EB, Gjesdal ungdomsskole, Gjesdal kommune

Elevbedriften har laget en god teknisk reklamefilm hvor de viser frem produktet på en veldig fin måte i forskjellige situasjoner og flere bruksområder. De spiller på følelser og det lokalet, og treffer målgruppen veldig godt.

3. plass: Redigerbart EB, Giske ungdomsskole, Sandnes

Elevbedriften har laget best teknisk reklamefilm med kule klipp og “layers” med lyd og videoklipp. De bruker stikk motsatt musikk fra det som hadde vært “normen” å legge på som gjør det komisk og spiller på følelser. De får frem produktet godt, men det kunne vært tydeligere appellert til målgruppen.


Beste team

Nord

Jury: Åse Samdal (Validé Haugesundregionen), Ole-Christian Apeland (Solstad Offshore), Mustafa Gurlek (Haugesund folkebibliotek), Cathrine Skaar Rantaniitty (Saltråk AS)

1. plass: Dødelige Fluer EB, Skudenes Ungdomsskole, Karmøy

Elevbedriften viser engasjement og driv og de har fordelt klare oppgaver og roller. Teamkontrakten er på plass og alle er motiverte og trives godt med arbeidet. De er et stort team som samarbeider bra.

2. plass: Hjerterom EB, Bokn Skule, Bokn

Elevbedriften er flinke til å samarbeide. De har utarbeidet en god teamkontrakt med definerte roller og de er flinke til å fordele oppgaver.

3. plass: SømDrøm EB, Haraldsvang Ungdomsskole, Haugesund

Elevbedriften har definert tydelige roller. De har tatt produkt fra utvikling til salg og har utvidet bedriften med god kommunikasjon internt.

Sør

Jury: Eva Johannesdottir (Webstep), Patrick Herold (Wood Group), Thea Hogstad Kjellesvik (DignyCare), Kenneth Sinnes (Leica Geosystems AS), Merete Løland (Bouvet), og Morten Endresen (Thylo AS).

1. plass: Silke EB, Giske ungdomsskole, Sandnes.

Vinneren har veldig god struktur, planer for ulike aspekter ved det å være et team. Blant annet å få positive og konstruktive tilbakemeldinger på hvert møte. Elevbedriften har identifisert potensielle utfordringer, og samarbeidet for å finne gode løsninger. De har avklarte roller og god arbeidsfordeling.

2. plass: JDM Spade Service EB, Vardheia ungdomsskule, Time.

Elevbedriften har en god rollefordeling og har klare ansvarsområder, både i produksjonen og i driften av selskapet. De hjelper hverandre om noen trenger hjelp med sine oppgaver. De virker til å ha godt miljø og veldig god stemning i gjengen og fremstår som veldig arbeidsomme.

3. plass: Fjølfabrikken EB, Vardheia ungdomsskule, Time.

Elevbedriften har en god fordeling av oppgavene, både i produksjon og drift. De har måttet jobbe seg gjennom utfordringer med produktet og kom i felleskap frem til en bedre løsning. Elevene er flinke til å motivere hverandre, starter arbeidsdagen med kortspill for å få opp stemningen.


Bærekraftsprisen

Nord

Jury: Marit Larsen (Næringshagen i Ryfylke), John Arild Arnø (Fagne AS), Rebekka Johansen (Bouvet)

1. plass: Kitchen Jam EB, Hauge ungdomsskole, Haugesund

Gamle møbler blir som nye ved fokus på bærekraft. Fokus på kvalitet og produktene er nydelig arbeid, alle i juryen hadde lyst til å ta med en hjem! Elevbedriftene har lagt ned en veldig god egeninnsats og har hatt fokus på kvalitet.

2. plass: Sveio Lys EB, Sveio skule, Sveio

Fokus på gjenbruk ved å samle inn gamle lys for å lage nye. Det har også blitt brukt gamle former der det har vært mulig.

3. plass: Løvegjengen EB, Danielsen ungdomsskole, Karmøy

Elevbedriften tilbyr hjelpetjenester for folk i nærmiljøet og på skolen. De har stort fokus på sosial bærekraft og sprer mye glede gjennom arbeidet sitt. Juryen synes elevbedriften har en nyskapende idé.

Sør

Jury: Jøran Orstad Johnsen (Sopra Steria), Årstein Skjæveland (Rogaland fylkeskommune, samferdselsområdet), Marit Larsen (Næringshagen i Ryfylke), Kristen Borum (Skape), og Hanne N. Berentzen (Ostehuset).

1. plass: Insektshotell EB, Bryne Ungdomskule, Time.

Vinneren har en innovative bruk av avfallsressurser fra diverse produksjoner redusere avfall i øket mangfold. Et kreativt tilfluktssted, med en bærekraftigforetningsmodell styrker bedriften det biologisk mangfoldet i økosystemet. Blant utrolig mange spennende og bærekraftige ungdomsbedrifter skårer vinneren høyt på alle delene.

2. plass: Steinslands Lapskausblanding EB, Bryne Ungdomsskule, Time.

Elevbedriften har en god sirkulærenergi fra jordet til bordet. Spennende produkt, levert på bærekraftig vis. Stor bevissthet på hvilken utfordring de løser.

3. plass: Kjus gjenbruk EB, Kjerrberget Ungdomsskole, Sola.

Elevbedriften har en sirkulærøkonomi med fokus på gjenbruk og redesign. De utnytter flere faser i kretsløpet og skaper mange verdier. God innsikt i hvilket problem de løser.

Beste sosiale entreprenør - i samarbeid med Samfunnssentralen

Nord

Jury: Rhonda Helen Nes Lothe (KLAR kompetanse), Ellen Seljestokken (KLAR kompetanse), Anja Moen Hareim (TD Veen - Samfunnssentralen)

1. plass: Hjerterom EB, Bokn Skule, Bokn

Bedriften består av elever fra alle trinn på skolen. De bruker mye av fritiden sin på å tilby tjenester og arrangere aktiviteter som skal glede andre og forhindre ulikskap. De fremsnakker hverandre og samarbeider godt. De har mer enn et hjerterom, og støtter hele tre solidaritetsprosjekt.

2. plass: IFA Skudenes EB, Skudenes ungdomsskole, Karmøy

En ungdomsgjeng med stort samfunnsengasjement, spesielt for lokalsamfunnet. De drar i gang ulike arrangementer for alle aldersgrupper, og de har en god forretningsmodell. Overskuddet går til Barnekreftforeningen.

3. plass: Deig til deg EB, Stangeland ungdomsskole, Karmøy

Et godt konsept som setter fokus på et voksende samfunnsproblem. En god løsning med et godt produkt. De er økonomisk bærekraftige med forhåndsbestilling og null svinn.

Sør

Jury: Espen Husvæg (The Network), Silje Opofte (TV Vest), Anja Moen Hareim (TD Veen - Samfunnssentralen), Rhonda Helen Nes Lothe (KLAR kompetanse), og Astrid Helen Windingstad (Kulturavdelingen, Stavanger kommune).

1. plass: Bølger av ord EB, Tastarusta skole, Stavanger.

Vinneren har ett godt konsept med en god løsning på et reelt samfunnsproblem. Elevbedriften bidrar til å øke bevisstheten rundt både egne og andres følelser, noe som har stort potensiale for positiv samfunnspåvirkning. Et produkt som er ganske enkelt, men kraftfullt.

2. plass: Nettcafe EB, Gjesdal ungdomsskole, Gjesdal.

Elevbedriften har en god løsning på et reelt samfunnsproblem. Fin gjennomføringsevne, og særlig positivt at det er et sosialt samlingspunkt som møtes på tvers av generasjoner.

3. plass: GameMakers_EB, Tananger ungdomsskole, Sola.

Elevbedriften har et godt og gjennomarbeidet konsept som setter fokus på et viktig tema. Godt team med god gjennomføringsevne. Gjenspeiler presentasjonen deres.


Beste utstilling/stand

Nord

Jury: Elisabeth Mjåseth (Bohus Karmøy), Ronnie R. Clemmensen (HTH Haugesund AS), Tine Osmundsen (Norwegian Offshore Rental (NOR))

1. plass: Dødelige Fluer EB, Skudeneshavn ungdomsskole, Karmøy

Bedriften har en logo som viste tydelig hvem de er og har satt fokus på navn og logo i sin presentasjon, både gjennom plakater på stand og t-skjorter med logo på de ansatte. Standen fremstår helhetlig, og bruker ulike virkemidler som passer veldig godt sammen med produktet deres. Utstillingen viser tydelig hva elevbedriften har drevet med.

2. plass: Sveio Lys EB, Sveio Skule, Sveio

Generelt flott presentert stand, som er veldig estetisk, og fremstår delikat. Produktene kommer også godt frem. Bedriften benytter en god sammensetning av virkemidler som får oss til å stoppe opp. Standen viser godt hva elevbedriften har jobbet med, og ved nærmere øyesyn gir den også et godt bilde av prosessen deres.

3. plass: SømDrøm EB, Haraldsvang ungdomsskole, Haugesund

Bedriften har ulike produkter og klarer å vise disse frem på en estetisk fin måte, uten at det blir rotete. Fargevalgene er gjennomført, og henger godt sammen med uttrykket på produktene. Det benyttes ulike virkemidler for å dra deg til standen, og bedriften har en søt logo som passer godt hva de har drevet med.

Sør

Jury: Sina Tjøtta (TEAL AS), Rut Haaland Voll (Jærmuseet, avd. Vitenfabrikken), Hilde Husberg (Opplæringskontoret salg, service og IT), May Britt Tvergrov (Harbour Energy Norge), Vibeke Lavik Bjaanes (Sparebank 1 Sør-Norge), og Gunnar Bjorland Stone (Proserv Stavanger).

1. plass: Sola Sweet Cookies EB, Sola ungdomsskole, Sola

Vinneren har brukt et delikat fargevalg, ryddig bord med duk og cellofaninnpakning som gir et helhetlig uttrykk. Elevbedriften sin logo og navn kommer tydelig frem, og det er enkelt å forstå hva dere selger. De har også tenkt på antrekk og helhet, noe som gjør standen ekstra profesjonell.

2. plass: Insektshotell EB, Bryne ungdomsskole, Time

Elevbedriften skiller seg ut med gjennomført fargevalg og estetikk med pen harmonering. Det kommer tydelig frem hva standen tilbyr.

3. plass: Tennit EB, Giske ungdomsskole, Sandnes

Elevbedriften har en kKreativ utføring av stand og fremstilling, og det kommer tydelig frem hva som selges. De har en gjennomført estetikk med flammer og ved som tema.


Beste vare

Nord

Jury: Amalie Kivijarvi (Damp AS), Natalia Ålgård (Innovasjon Norge Rogaland), Thore Tollevik (Webstep), Svenn-Børe Vatland (Vestervind Contractors AS)

1. plass: Tønneproffene EB, Tysværvåg barne- og ungdomsskole, Tysvær

Vinneren av beste vare har laget et innovativt og spennende produkt, som muligens blir å finne i mange garasjer/mancaves. Gruppen har på imponerende vis brukt teknikker og smarte detaljer til å bygge en fantastisk kul stol. De har hatt en helt konkret brukergruppe i tankene og bygget noe vi er sikkert på vil gi verdi for mange. Når møbeldesignere også er glad i mekking, så blir dette til uoriginale men spennende produkt!

2. plass: Skog og Spon EB, Frakkagjerd ungdomsskole, Tysvær

Elevbedriften har laget et flott produkt og utviser godt håndverk. De har i tillegg en veldig fin stand og en knallbra pitch. De kan sitt marked og leverer høy kvalitet.

3. plass: FUS vårrull EB, Frakkagjerd ungdomsskole, Tysvær

Elevbedriften har laget et smakfult og godt produkt. Alt er godt gjennomført, de har et proft kjøkken og det smaker knallgodt! De er i tillegg veldig dyktige selgere!

Sør

Jury: Lene S Bø (SpareBank1 Sør-Norge, GründerAcademy), Jan Tore Usken (Creator Makerspace), Renè Bech Larsen (Sandnes Pro Service AS), Jørgen Røstbø (TechnipFMC - Multi Phase Meters), Jon Christian Harestad (Equinor), og Stine Honoré (Stavanger 2025).

1. plass: Urbanedge EB, Giske Ungdomsskole, Sandnes.

Vinneren har tatt utgangspunkt i en tydelig trend blant sin målgruppe. Elevbedriften har vurdert ulike leverandører, har god rekkevidde på sosiale medier og har en helhetlig tankegang fra design, helt frem til leveranse til kunde. De har funnet et hull i markedet og leverer et produkt som gjør det mulig for flere å delta i en trend som har veldig dyre alternativer. Denne gjengen har internasjonale ambisjoner, og leverer allerede til land som Finland og Island.

2. plass: DADL EB, Tryggheim Ungdomsskole, Hå.

Elevbedriften har et produkt med en nytenkende smaksammensetninger som fungerer veldig bra. To varianter, begge er testet og godkjent. Nydelig innpakket og solid faglig håndverk!

3. plass: GameMakers_EB, Tananger Ungdomsskole, Sola.

Elevbedriften har en komplett og ferdig produkt, der målgruppe og produktets verdi kommer tydelig frem. Nydelig design og gode materialvalg, gjør dette til et fantastisk produkt, klar for markedet.


Beste tjeneste

Nord

Jury: Trude Leknes (Webstep), Kristina K. Aksnes (Sparebank 1 Sør-Norge), Siri Stensland (Flowit AS)

1. plass: T&F Utetjenester EB, Åkra skole, Karmøy

Dette er en etablert elevbedrift med mange kunder som viser stort engasjement for faget.

2. plass: Deig til deg EB, Stangeland ungdomsskole, Karmøy

Veldig bra produkt som treffer en godt definert målgruppe. Elevbedriften utviser svært god service!

3. plass: Bon Apétit EB, Stangeland ungdomsskole, Karmøy

Elevbedriften lager god mat helt fra bunnen og donerer overskuddet til veldedig formål.


Sør

Jury: Arnfinn W. Bjerkestrand (Stavanger kommune), Amalie Kivijarvi (Damp AS), Rudolf Hansen (Rogaland Fylkeskommune, Skape), Tone Michelle Rønningsen (Sandnes kommune), Marianne Hebnes (gründer), Morten Svendsen (Bouvet), Lena Mangersnes (SpareBank 1 Sør-Norge)

1. plass: Redigerbart EB, Giske Ungdomsskole, Sandnes.

Vinneren viser profesjonalitet i tjenesten de leverer. Gründeren har bygget opp en bedrift som kan vare. Elevbedriften viser høy gjennomføringsevne og har fornøyde kunder i en etterspurt bransje.

2. plass: Nettcafé EB, Gjesdal Ungdomsskole, Gjesdal.

Andreplassen går til en elevbedrift som har tatt tak i et viktig tema i samfunnet. De skaper verdi for samfunnet.

3. plass: GUS Motorsag EB, Gjesdal Ungdomsskole, Gjesdal.

Tredjeplassen går til en elevbedrift som har etablert en bærekraftig tjeneste med gode resultater. De har vist god evne til å bygge opp en bedrift og har god kompetanse.


Matglede-prisen i samarbeid med Ellen & Axel Lund Stiftelse

Nord

Jury: Arne Øyvin Joakimsen (Ellen og Axel Lunds stiftelse), Ingrid Brekke Birkeland (Toma Facility Norge), Otto Vassbø (Caiano Restaurantdrift)

1. plass: Solskinnsbakeriet EB, Danielsen ungdomsskole, Haugesund

Elevbedriften har et unikt konsept med fokus på sunnhet og kortreiste råvarer. At produktene er laget fra helt fra bunnen av er svært positivt!

2. plass: FUS Vårrull EB, Frakkagjerd ungdomsskole, Tyvær

Elevbedriften tilbyr et fargerikt produkt som har blitt en salgsvinner, her treffer de markedet med produktet sitt! Produktet er godt på smak, presenteres fint og har i tillegg et sterkt konsept.

3. plass: Lunsjleveransen EB, Skjold ungdomsskole, Vindafjord

Elevbedriften tilbyr en variert meny med godt utvalg. De viser til god økonomi og de jobber godt med bærekraft hvor fokus er på å redusere matsvinn.

Sør

Jury: Monica Oliversen (Håland Kjøtt AS), Inger Lomeland (Gladmat), Arne Øyvin Joakimsen (Ellen og Axel Lunds stiftelse), Nemi Juell Bergh (Fisketorget Stavanger)

1. plass: Steinsland Lapskausblanding EB, Bryne ungdomsskole, Time

Vinneren bruker råvare som ellers ville blitt kastet. Elevbedriften har et bevisst forholdt til hvor maten kommer fra og har tenkt igjennom forbrukervennlighet gjennom å tilby flere størrelser. De gjør det lett for forbruker å lage ett godt hjemmelaget måltid, basert på håndplukka ureiste råvarer som gir en matglede med lokal tilhørighet.

2. plass: Aalgaard Saftaa EB, Gjesdal ungdomsskole, Gjesdal

Elevbedriften imponerte med bevisste miljøvalg ved bruk av restråstoff som ellers ville blitt dyrefor for å lage saft og har et flott utvalg med flere smaker. De har et ønske om gjenbruk av flasker.

3. plass: Høyland Kafe EB, Høyland ungdomsskole, Sandnes

Elevbedriften har ambisjoner om en karriere innen mat som kokker og har en stolthet og glede over mat laget fra bunnen av. De integrerer et miljøperspektiv ved å bruke matvarer butikkene ellers hadde kastet.


Mindre plast-prisen

Nord

Jury: Tiril Fjeld (Haugaland Næringspark AS), Sara Alvsaker (Fremje), Stian Hollund (Haugaland Interkommunale Miljøverk IKS)

1. plass: Kitchen jam EB, Hauge skole, Haugesund

Tilbyr produkter av høy kvalitet som reduserer plastforbruk, og har svært godt håndverk. Elevbedrifter bidrar til en bærekraftig utvikling gjennom gjenbruk av materialer og er veldig bevisst på eget konsept. Ekstra imponerende er det at bedriften består av kun én person.

2. plass: Varme-vibber EB, Skåredalen skole, Haugesund

Varme vibber EB lager bærekraftige tennbriketter.

3. plass: Skog & Spon EB, Frakkagjerd ungdomsskole, Tysvær

Elevbedriften lager fine krakker av gjenbruksmaterialer.

Sør

Jury: Hanne-Beathe Thorstensen (Eik Management), Arne Håland (Fagskolen Rogaland), Odd Kristian Stokka (IVAR IKS), Mari Kristin Martinsen (Handelens Miljøfond), Natalia Ålgård (Innovasjon Norge Rogaland)

1. plass: Ballerscutz EB, Giske ungdomsskole, Sandnes.

Vinneren har identifisert et problem og en løsning som reduserer bruken av engangsplast, i dette tilfellet innen idretten. Løsningen og produktet er nyskapende og bør ha en stor potensiell kundegruppe. I tillegg skårer elevbedriften og produktet høyt på bærekraft. Eleven har en kul og god presentasjon av deltakerene, formål og potensiale.

2. plass: Sofines Sybedrift EB, Bore ungdomsskole, Klepp.

Elevbedriften er en fantastisk bedrift som virkelig verdsetter gjenbruk og bærekraft. Alt de lager er kortreist og av høy kvalitet, med et sterkt fokus på det håndverksmessige. Produktene til Sofine er ikke bare miljøvennlige, men også vakre og laget med kjærlighet og omsorg. Ta en titt på det hun har å tilby – vi er sikker på at du vil bli like imponert som vi er!

3. plass: Hairmony EB, Giske ungdomsskole, Sandnes.

Elevbedriften gjenbruker materialer som allerede er produsert og kjøpt på bruktbutikk. De lager deretter nye produkter, helt uten plast. Det er innovativt og overraskende.