Krystallkaramellene UB, Røros videregående skole
Krystallkaramellene UB lager hjemmelagde karameller av lokale produkter.
Karamellene er laget med lokalprodusert økologisk smør og fløte fra Rørosmeieriet. Økologisk Røros Smør har 2% havsalt. Det gir fløtekaramellene en unik balansert og rund god smak. Emballasjen til gaveeskene er også egenprodusert. De har vi selv brettet med overskuddsmateriale fra en tidligere design og håndverkslinje ved skolen.
Ved å bruke lokale produkter så dekker vi bærekrafts mål nr. 11. Lokalmatprodusentene skaper lokale arbeidsplasser, og er viktige bidragsytere i lokalsamfunn rundt om i Norge. Mange av dem bruker tradisjonelle håndverksmetoder, som fort betyr flere arbeidsplasser. Flere av lokalmatprodusentene har i tillegg gårdsutsalg eller besøkssenter, som gir arbeidsplasser.
Det mange forbinder med Røros er blant annet snø og kulde. Derfor er navnet Krystallkaramellene UB, med snøkrystall og karamell i logoen. Samtidig er skolen sin logo også en snøkrystall. Logoen er illustrert av bedriften selv.
"Vi har lært å føre regnskap og hvordan man skaper et godt samarbeid i bedriften. Det viktigste for oss er å ha det artig!"
Deltagere i ungdomsbedriften
Emilie Holden, daglig leder
Maja Bryn, personalsjef
Sigve Ødegård, økonomiansvarlig
Fartuun Sharif, produktansvarlig
Selma Bråten Lilleeggen, markedsansvarlig
Ingeborg Elise Græsli, grafisk designer
Ole Jakob Åsvold, medarbeider IKT
Vemund Holden, salgsansvarlig
Majlen Løkken, medarbeider
Kontaktinfo
Daglig leder: Emilie Holden, 406 92 786
Ansvarlig lærer: Aud Toril Osmoen Sørgård, 482 71 947, audaas@trondelagfylke.no
Fylkeskontakt UE: Marthe Strømsem, 481 55 710, marthe.stromsem@ue.no
På NM deltar Krystallkaramellene UB på følgende konkurranser
- Beste videopitch
- Beste forretningsmodell/plan
- Beste regnskap
- Jord-fjord-bord prisen
- Beste yrkesfaglige bedrift - i samarbeid med Eikmaskin