Rørviks unge kjøkken UB, Ytre Namdal videregående skole
Vi selger varer og tjenester. Vår bedrift har fokus på matsvinn og tenker bærekraftig. I samarbeid med Coop Extra Rørvik, vår nærbutikk, gjør vi svinn om til bærekraftig mat. Selv om matbutikker hiver mye svinn, så er det mye brukbart mat i det som er blitt kastet. I følge Matprat kaster hver nordmann 40,3 kg spiselig mat hvert eneste år. Dette har vi lyst til å gjøre en endring på. Slik at vi kan hjelpe til med bærekrafts delmålet FN har satt, om å halvere matsvinn inne 2030.
Et produkt vi jobber med er naturlig pulver av frukt og bær. Vi jobber med og videre utvikle en ide til virkning. Vår plan er å skape et nytenkende produkt, som kan engasjere flere til å tenke seg om før de kaster frukt eller bær. Fordi det kan være brukbart til så mangt.
Vi jobber hver dag med å tenke nytt og kreativt ved å ta i bruk alt av frukt og grønt.
"Vi blir alle engasjerte når vi får noe til, men å skape noe sammen og samarbeide om et og samme mål, har styrket oss. Vi føler oss ekstra heldige ved at vi har så mange som støtter oss igjennom vår reise. Det er gøy å stemple Rørvik på kartet, men også ungdommen i blandt oss."
Deltagere i ungdomsbedriften
Signe Edvardsen, daglig leder
Toralf Andersen, personalsjef
Charlotte Busch, økonomiansvarlig
Sølve Rene Kvalø, produktansvarlig
Fouad Alghajar, markedsansvarlig
Hilde Kalland, markedsansvarlig
Selma Medina Strand, markedsansvarlig
Kontaktinfo
Daglig leder: Signe Edvardsen, 919 92 522
Ansvarlig lærer: Anne Sofie Langlid, 924 49 717, annelan@trondelagfylke.no
Fylkeskontakt UE: Sara Skjervø, 917 90 265 sara.kveli.skjervo@ue.no
På NM deltar Rørviks unge kjøkken UB på følgende konkurranser
- Beste bærekraftige stand - i samarbeid med NOVA Spektrum
- Jord-fjord-bord prisen
- Beste yrkesfaglige bedrift - i samarbeid med Eikmaskin
- Beste markedsføring