Fagdag 21. april
Vi inviterer ungdom på
Vestlandet til inspirasjonsforedrag og talkshow på Amalie Skram videregående
skole 21.april kl. 09.00 - 10.30 under One Ocean Week.
Du møter gründeren, forskeren, fiskeren og seileren. Alle lever og ånder for
et bærekraftig hav. Hør hvorfor det er så viktig at handlekraftige
ungdommer engasjerer seg.
Program
- Viktigheten av ungdommers handlekraft for bærekraftige hav
"Innovasjonsbiologen", Fridtjov Falch Sorø i Ungt Entreprenørskap Vestland - Jorden rundt med forskningsprosjektet One Ocean Expedition
Prosjektleder, Jan Stian Vold i Bergens Tidende - På seilas med kunnskapsskipet Statsraad Lehmkuhl
Student, Malin Haara - Grunderen som lever av livet i havet
Simon Taranger og Simen Løseth i snøkrabbrederiet, Vestland Seafood - En kjærlighetshistorie om hav, punk og vennskap
Michelin-kokk, Christopher Haatuft - Et fristed under overflaten
Fridykkerne og undervannsjægerne Joachim Tømt Kalberg og Tor Olav Hugdal Kalberg - Sjans i havet! - et talkshow om inspirasjon, frustrasjon og VANNvittige drømmer!
ledet av Fridtjov Falch Sorø
Malin Haara er 21 år gammel og har studert økonomi, business og bærekraft på University of London. Etter tokt med Statsraad Lehmkuhl endret hun karrierefokus inn i det maritime og er i gang med utdannelse som lettmatros.
Michelin-kokk Christopher Haatuft er en tidligere pønker som serverer sjømat du aldri har smakt før. Christopher har blant annet startet restaurantene Lysverket, Damsgård og pizzarestauranten Hoggorm. Han har en bigeskjeft med matdyrking på grønne, urbane tak og høsting av råvarer fra havbunnen.
Foto: Christine Fagerbakke / Havforskningsinstituttet
Jan Stian Vold har jobbet i Bergens Tidende i over 20 år, blant annet som nyhetsredaktør. Nå er han ansvarlig for nye redaksjonelle produkter, og prosjektleder for Statsraad-dekningen til BT. www.bt.no/statsraaden.
Austevollingene Simon Taranger og Simen Løseth deler raust av fiskerlivet på Instagram og TikTok.
Tor Olav har jaktet på mat under vann i fire år, og blir stadig overrasket over det enorme mangfoldet som finnes i alle dybder. Han dykker gjerne flere ganger i uken, og drar ofte med kone og barn i sjøen. Tor Olav er aktivt med i Bergen Fridykkerklubb, og deler gjerne tips og erfaringer med de som har lyst til å prøve fridykking. «Det å legge seg ned og få hodet under vann gjør at fokuset fra mas og jag i hverdagen forsvinner, og alt handler om å bare være til stede – her og nå.»
Joachim er 13 år og kommer fra Osterøy. Han begynte å fridykke sommeren 2022, og skjønte fort at ressursene fra havet byr på både sunn mat og gode opplevelser. «Det å fridykke er et fristed med endeløse opplevelser, nesten som i et parallelt univers.» Joachim er en dyktig undervannsjeger som ønsker å inspirere til at flere skal få oppleve livet under overflaten.